Agenda

Hieronder vind je o.a. de door de vereniging georganiseerde activiteiten en voor Noorwegen belangrijke data:

nov
26
zo
2023
Activiteit regio Zuid
nov 26 @ 14:00 – 17:00

“Lopen in het land van de Sami” (lezing van Myra de Rooy)

Behalve haar solotocht van zuid naar noord door de Noorse bergen maakte Myra de Rooy meerdere voetreizen in Sapmi (Lapland). In haar PowerPointpresentatie vertelt ze over deze trektochten door uitgestrekte berggebieden, met vergezichten en heilige bergen, door toendramoerassen met rendieren en dansende muggen. Slapen in tent, berghut of plaggenhut. Behalve de schoonheid en weidsheid van het landschap, geeft ze een inkijk in het leven van de Sami. Tijdens inspirerende ontmoetingen hoorde ze over de vele bedreigingen, maar zag zij ook hun veerkracht.
 
Myra de Rooy is schrijver, geoloog en bergbeklimmer. Ze maakte veel solotochten in afgelegen berggebieden in Tibet, de Himalaya en Noorwegen. Over haar ervaringen schreef ze vijf boeken: ‘Vrouwen in Boeddha’s Bergen’, ‘Het Windpaardhuis’, ‘Dochters van de Bergen’, ‘Chamlang’ en ‘In de lengte’.

Julepynt
We naderen december. Om alvast van de kerstsfeer te proeven is Letty Dickhout opnieuw bereid gevonden om op 26 november aanwezig te zijn in Rosmalen voor de verkoop van haar handgemaakte julepynt. Van harte aanbevolen.

 

Alle activiteiten van regio Zuid-Nederland vinden plaats in
  Kattenbosch Boerderij, Pastoor Hordijkstraat 5c,
  5243 VV Rosmalen, www.kattenbosch.nl 
  (vanaf station Rosmalen 4 minuten lopen).

Aanvang: 14.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur).
Entree: leden € 3,50; niet-leden € 7,00.

Versgebakken Noorse wafels maken de middag compleet om in Noorse sferen te komen. 

dec
9
za
2023
Kontaktlinjen 2023-4 verschijnt (onder voorbehoud)
dec 9 hele dag
dec
16
za
2023
Nieuwsbrief 6 verschijnt (onder voorbehoud)
dec 16 hele dag
dec
25
ma
2023
Kerstmis (Juledag)
dec 25 – dec 26 hele dag
jan
1
ma
2024
Nieuwjaarsdag (Nyttår)
jan 1 hele dag
jan
9
di
2024
‘Kunstkijken’ – Noorse kunst uit Nasjonal Museet
jan 9 @ 19:30

‘Kunstkijken’ – Noorse kunst uit Nasjonal Museet 

digitale activiteit alléén voor leden – op inschrijving – door Arja van Veldhuizen

jan
19
vr
2024
Activiteit regio Noord-Holland noord op 19 januari 2024 – “Peer Gynt: het verhaal met de muziek van Edvard Grieg” (door Ebo Reitsma)
jan 19 @ 20:00

Activiteit regio Noord-Holland noord op 19 januari 2024 – “Peer Gynt: het verhaal met de muziek van Edvard Grieg” (door Ebo Reitsma)
Het verhaal van Peer Gynt staat centraal, alsmede de muziek die Grieg daarbij heeft gecomponeerd. Het verhaal en de muziek behoren tot het cultureel erfgoed van Noorwegen. De Peer Gynt-suites van Grieg behoren, samen met zijn Pianoconcert, tot de bekendste werken van deze Noorse componist. Maar dat deze muziek afkomstig is uit de veel omvangrijkere toneelmuziek bij een toneelstuk van Henrik Ibsen, dat is bij ons minder bekend. De muziek van Grieg is geschreven voor vocale solisten, koor en orkest.
Tijdens de kennismaking met deze muziek beluisteren we de complete toneelmuziek met daar tussendoor het voorgedragen, hoogdramatische verhaal van Peer Gynt, zijnde een egoïstische losbol, die aan het eind van zijn leven tot de smartelijke ontdekking komt dat hij er een puinhoop van heeft gemaakt. Maar ook een man die uiteindelijk de enig juiste beslissing neemt: hij keert terug naar Solveig, de vrouw die hèm wel trouw is gebleven en bij wie hij eindelijk de rust vindt waarnaar hij eigenlijk altijd op zoek is geweest.

Muziekdocent Ebo Reitsma, volgde de opleiding Schoolmuziek aan het Conservatorium in Gronin­gen. Momenteel is hij werkzaam als free-lance docent. In die hoedanigheid geeft hij cursussen en lezingen over muziek.

De activiteiten van regio Noord-Holland noord vinden plaats in
  Wijkcentrum ‘Thuis in Overdie’
  Van Maerlantstraat 8-10, Alkmaar.
Aanvang: 20.00 uur.
Entree: € 3,50 voor leden en € 7,00 voor niet-leden.
(digitaal betalen alleen mogelijk d.m.v. scannen van een QR-code)

jan
30
di
2024
‘Kunstkijken’ – Noorse kunst uit Nasjonal Museet 
jan 30 @ 19:30

‘Kunstkijken’ – Noorse kunst uit Nasjonal Museet 

digitale activiteit alléén voor leden – op inschrijving – door Arja van Veldhuizen

feb
6
di
2024
Nationale Dag van de Sami (Sámi Álbmotbeaivi)
feb 6 hele dag