Start in 1984

De Vereniging Nederland Noorwegen werd in 1984 opgericht om mensen te informeren over het mooie Noorwegen. In die tijd was het land nog beperkt populair bij de Nederlanders. Een groep enthousiaste Noorwegenliefhebbers wilde hun passie delen met hen die rust, ruimte en de natuur zochten.
In de begintijd van de vereniging werd vooral informatie gegeven tijdens diapresentaties, tentoonstellingen, bijeenkomsten in de Noorse Zeemanskerk te Rotterdam en via het verenigingsblad Kontaktlinjen.

De tijden zijn veranderd: er is veel te vinden over Noorwegen op internet en via sociale media.
Onze vereniging is bloeiend en actief voor inmiddels ruim 600 leden. Er zijn regio-bijeenkomsten met boeiende presentaties, er is een ledendag met Noorse accenten, we brengen elke twee maanden een nieuwsbrief uit en we houden elk jaar onze jaarvergadering waar veel ervaringen worden uitgewisseld. En natuurlijk niet te vergeten brengen we regelmatig het kwartaalblad ‘Kontaktlinjen’ uit boordevol Noorse wetenswaardigheden.

Voor iedereen die iets met Noorwegen heeft of wil gaan krijgen: sluit je bij ons aan en word lid (klik op onderstaande knop)!