Activiteit regio Noord-Holland noord

“Noorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog” door Ron Hart

Over de Tweede Wereldoorlog zijn vele boeken geschreven, zeker over Nederland, Frankrijk en België. Er zijn echter maar weinig Nederlandstalige boeken geschreven over de gebeurtenissen die in het noorden plaatsvonden. Ron Hart heeft een paar jaar geleden een boek geschreven met de titel ‘Noorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog’. Hoe onbekend bekend wordt.
Wat er zich heeft afgespeeld in Noorwegen is niet zo bekend in Nederland. 
Als het onderwerp ter sprake komt weet men soms de aanval op de zwaarwaterfabriek bij Rjukan en de aanval op de Tirpitz in de Kåfjord te noemen. Voor de inwoners van Denemarken en Noorwegen was 9 april het equivalent van Pearl Harbor. Er is in Noorwegen zo ontzettend veel gebeurd. Als voorbeeld kan genoemd worden een garagehouder die met een zelfgemaakte torpedo een schip liet zinken, Noren die aan het eind van de oorlog met de Duitsers een slag uitvochten op een berg, de Noorse Anne Frank etc.

Op vrijdagavond 8 september gaat Ron je met zijn lezing meenemen door de jaren 1939 – 1945 en zal vele onbekende en onderbelichte voorvallen met je delen. Hij belooft dat het een interessante lezing gaat worden!

Alle activiteiten van regio Noord-Holland vinden plaats in
  Wijkcentrum ‘Thuis in Overdie’
  Van Maerlantstraat 8-10, Alkmaar.
Aanvang: 20.00 uur.
Entree: leden € 3,50; niet-leden € 7,00.