Activiteit regio Zuid

Lezing door Fred Geers op zondag 2 oktober 2022: 
“Op stap door de Noorse natuur, herfst & winter in de Noorse bergen”
Reisjournalist Fred Geers reisde voor zijn artikelen en reisgidsen door heel Noorwegen in alle seizoenen. In de presentatie “Herfst & winter in de Noorse bergen” neemt hij de bezoekers mee door het Noorse bergland en de natuur van Noorwegen. 
Op stap in het uitgestrekte land komen daarbij de grote verschillen in klimaat naar voren in het langgerekte Noorwegen. Juist die verschillen zijn voor Noorwegen zo kenmerkend. De verschillen tussen de kust en het binnenland en noord en zuid zijn het meest opvallend. Maar naast deze markante verschillen zijn er ook grote regionale verschillen door de aard van het landschap en de begroeiing. Bij de presentatie komen ook deze verschillen naar aan bod; mooi om te zien wat de invloed van het klimaat op de natuur is. 
In het noorden van Europa kunnen de verschillende seizoenen elkaar snel opvolgen. Juist in de overgangen van de zomer naar de herfst en van de herfst naar de winter komen deze verschillen mooi tot uiting. Na een paar koude nachten kan het landschap – vooral in de bergen – volledig van kleur verschieten en een paar dagen later weer. 

Voor deze activiteit geldt:

Locatie:
Kattenbosch Boerderij, Pastoor Hordijkstraat 5 c, 5243 VV Rosmalen, www.kattenbosch.nl  (vanaf station Rosmalen 4 minuten lopen).

Aanvang om 14.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur).

Entree: leden € 3,00;
niet-leden € 6,00.
Introducés zijn welkom!