Activiteiten

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen zijn vergaande, noodzakelijke maatregelen genomen. Uiteraard volgt de Vereniging Nederland-Noorwegen de richtlijnen van de RIVM en de overheid.

Daarom zijn de volgende activiteiten en bijeenkomsten aangepast

  • Regio Zuid-Nederland
    – Uitgesteld: de vertoning van de Noorse Film was oorspronkelijk gepland voor 20 september. In verband met de corona-maatregelen is deze uitgesteld tot: Zondag 15 november: Vertoning van een Noorse film – Kongens Nei – RESERVEREN  VERPLICHT. Dat kan via: vnnzuid@gmail.com  Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar (24). Lees hier meer.
    – De lezing door Carla Joustra over Peer Gynt, die we op zondag 15 november gepland hadden, wordt dan vervangen door de vertoning van de film “Kongens Nei”. Wanneer de lezing alsnog plaatsvindt is nog niet bekend. Voor vragen hierover kunt u terecht bij: vnnzuid@gmail.com.
  • Regio Noord-Holland
    Helaas hebben we alle activiteiten die gepland stonden voor de regio Noord-Holland moeten annuleren tot het einde van het jaar.

We danken u allen voor uw begrip en wensen u veel gezondheid toe!

 

 

jan
24
vr
2020
‘Noord-Europa van oost naar west’ door Fred Geers Alkmaar
jan 24 @ 00:00 – 00:00

Op deze avond houdt Fred Geers een presentatie over reizen door de noordelijke landen. De schrijver van diverse reisgidsen in Scandinavië neemt de bezoeker mee van de Russische grens in Zuidoost Finland, via Zweden dwars door Noorwegen naar de Noorse kust. Dat betekent een
reeks van afwisselende landschappen en culturen. Naast de verschillen hebben de landen ook veel gemeen met elkaar.
Steeds meer mensen ontdekken de charme van het noorden: de rust, de ruimte, maar ook de meer relaxte levenswijze.
In zijn presentatie neemt Fred Geers de bezoekers mee langs de diverse landschappen en vertelt hij over het leven in de afzonderlijke noordelijke landen. Natuur en cultuur vormen daarin de centrale elementen. Omdat Noorwegen de meest afwisselende landschappen kent, komt daar zeker ook veel terug in de presentatie.

Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH in Alkmaar.
Aanvang 20.00 uur. Toegang leden € 3,–; niet-leden € 6,–.